Opening Hours: Monday-Saturday: 07:00 am-10:30 pm, Sunday: 08:00 am-10:00 pm

Λεμονάτο κοτόπουλο

Υλικά:

6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο μερίδες
Αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
200ml ζωμό κοτόπουλου
3 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 φύλλα δάφνης
χυμό από 3 λεμόνια
30 γρ. απαλή μουστάρδα

 

Διαδικασία:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Προσθέτουμε τον σκόρδο, την ρίγανη και την δάφνη και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για 2’ το σωτάρισμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί το φαγητό, για περίπου 30’.
Τέλος, προσθέτουμε την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση ούτως ώστε να δέσει κάπως  σάλτσα, και σερβίρουμε!