Μια συνταγή από τον σεφ Σάββας Σάββα
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 ml ελαιόλαδο ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μακρόστενα στικς
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μακρόστενα στικς
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μακρόστενα στικς
- 1 πρέζα μπούκοβο ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή ρύζι γλασέ ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- ½ κ.γ σκόνη σαφράν
- ½ κ.γ σκόνη κουρκουμά ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 200 γρ. ψιλοκομμένη κονσέρβα ντομάτα ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 100 ml λευκό κρασί ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 700 ml ζωμό κοτόπουλο
- 10-15 γαρίδες ολόκληρες καθαρσιμένες 16/20 ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 1 πακέτο μύδια, με κέλυφος, καθαρισμένα ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- 1 μεγάλο τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- Φυσικό θαλασσινό αλάτι ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- Πιπέρι ΔΙΑΛΕΚΤΟ
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι σε φέτες
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο ΔΙΑΛΕΚΤΟ
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μέθοδος
Για την παέγια θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ιδανικό για ψήσιμο και μετά για σερβίρισμα.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μέχρι να ζεσταθεί το τηγάνι με το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους. Αφού είναι ζεστό το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα για να βγάλει τα αρώματα του. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές, το κουρκουμά, το σαφράν και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλό και το μπούκοβο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με λευκό κρασί το φαγητό μας και αφήνουμε να καταστισθεί για 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ντομάτα, το ρύζι, το ζωμό κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας.
Αφού περάσουν 10 λεπτά και το ρύζι σιγομαγειρεύετε, κόβουμε σε λεπτές φέτες το τσορίθο και το προσθέτουμε μέσα στην παέγια μας μαζί με τις γαρίδες, τα μύδια, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
Σερβίρουμε με φέτες και χυμό λεμονιού, πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό .