For more information Search Our Stores.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά

Για τα φαλάφελ

  • 300 γρ ρεβίθια ολόκληρα ξηρά – Διαλεκτό
  • 1 ξηρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • ¼  δέσμη φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • ¼  δέσμη φρέσκο κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο - Διαλεκτό
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό - Διαλεκτό
  • 1 κ.σ. Ταχίνι ακατέργαστη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το τηγάνισμα

  • 1000 ml ηλιανθέλαιο – Διαλεκτό

Για το ντιπ

  • 100γρ στραγγιστό γιαούρτι – Φρεσκοδιαλεκτό
  • 100γρ ταχίνι ακατέργαστη
  • 4 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ καβουρδισμένο σησάμι

Για το σερβίρισμα

  • Αραβικές πίτες
  • Λεμόνι

 Soupies me Spanaki Katsarolas

Μέθοδος

Για τα φαλάφελ

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ και τα καλύπτουμε με κρύο νερό με μια πρέζα αλάτι, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσουν για 12 με 14 ώρες ή για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε μέσα σε μίξερ με μαχαίρια, προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα φαλάφελ και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά (κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι).
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο το πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρές ομοιόμορφες μπαλίτσες και μετά τα πιέζουμε να γίνουν μικρά μπιφτεκάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μέσα το λάδι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Για το ντιπ

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα αναμιγνύουμε καλά. Γαρνίρουμε με λίγο καβουρδισμένο σησάμι από πάνω.

Συνοδεύουμε τα φαλάφελ με αραβικές πίτες, λεμόνι και ντιπ γιαουρτιού με ταχίνι.

 

News & Recipies

New Project 27

10 Delightful Healthy Pasta Recipes for you and your family, «eat healthy, eat pasta!»

Learn more

1, Ellados Avenue
8020 Paphos, Cyprus

+357 26 936 600

[email protected]