Υλικά
½ κιλό κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο
½ κιλό κοτόπουλο στήθος
200 γρ. γιαούρτι - Φρεσκοδιαλεκτό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο - Διαλεκτό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι - Διαλεκτό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη Κουρκουμά – Διαλεκτό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη - Διαλεκτό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα - Διαλεκτό
100ml ελαιόλαδο - Διαλεκτό
Αλάτι - Διαλεκτό
Πιπέρι - Διαλεκτό
Για το στήσιμο
Ντομάτες σε μικρούς κύβους
Αγγουράκι σε μικρούς κύβους
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ρίγανη - Διαλεκτό
Γιαούρτι - Φρεσκοδιαλεκτό
Ελληνικές πίττες
Μέθοδος
Παίρνουμε το κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο και το στήθος κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα πολύ καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες (μπορούμε να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ και να το μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα). Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο, και το ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Στην συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Για το στήσιμο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις ελληνικές πίττες με λίγο αλάτι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές σε μέτρια φωτιά. Αφού είναι έτοιμες οι ελληνικές πίττες τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Κόβουμε την ντομάτα, το αγγουράκι, το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια.
Κόβουμε το γύρο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε τον γύρο από επάνω από τις ελληνικές πίττες και από επάνω προσθέτουμε την Σαλάτα και σερβίρουμε.