For more information Search Our Stores.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1 μπουτι αρνιού χωρίς κόκκαλο
  • 1/3 δέσμης φρέσκο δυόσμο
  • 1 χαλούμι κομμένο – Φρεσκοδιαλεκτό
  • 5-6 λιαστές ντομάτες
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • Σπάγκο για το τύλιγμα

Για το συνοδευτικό

  • 200 μλ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – φρεσκοδιαλεκτό
  • 200 μλ κρασί λευκό ξηρό – Διαλεκτό
  • 10-15 μικρές πατάτες με φύλλο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα δυόσμου

  • ½ δέσμη ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 100 μλ λευκό ξύδι – Διαλεκτό
  • 100 γρ ζάχαρη

 profiterol

Μέθοδος

Για το Αρνάκι

Κόβουμε σε χονδρά μακρόστενα στικς το χαλούμι και τη λιαστή ντομάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το μπούτι με τη γέμιση και το δένουμε με μαγειρικό σπάγκο, μαζί δένουμε και το δενδρολίβανο και βάζουμε το λεμόνι σε φέτες από πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις μικρές πατάτες μαζί με το λεμόνι και τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε το αρνί μπούτι πάνω από τις πατάτες και περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας και στα λαχανικά. Σκεπάζουμε το Αρνάκι με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 2 ώρες στους 180 βαθμούς (αέρα) και μετά αφού περάσουν οι 2 ώρες αφαιρούμε την λαδόκολλα και του αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Για τη σάλτσα δυόσμου

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου. Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το ξύδι και τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Μετά αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και να βγάλει τα αρώματα του για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
 

News & Recipies

New Project 27

10 Delightful Healthy Pasta Recipes for you and your family, «eat healthy, eat pasta!»

Learn more

1, Ellados Avenue
8020 Paphos, Cyprus

+357 26 936 600

[email protected]