Υλικά
Για το φύλλο
- 700 γρ. χωριάτικο αλεύρι – Διαλεκτό
- 300 γρ. φαρίνα 00 – Διαλεκτό
- 10 γρ. αλάτι – Διαλεκτό
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Διαλεκτό
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό – Διαλεκτό
- 380 ml χλιαρό νερό
- 2 kg κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- 100 γρ. πλιγούρι (πουργούρι) - Διαλεκτό
- 100 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Διαλεκτό
- 1 κ.γ κανέλα αλεσμένη – Διαλεκτό
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον γάντζο και ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια με το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, συνεχίζουμε το χτύπημα και σταδιακά προσθέτουμε μέσα όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση: Ενώνουμε όλα τα υλικά από τα βράδυ για να δέσουν.
Για το στήσιμο: Κόβουμε το φύλλο σε μικρές μπαλίτσες και αλευρώνουμε την επιφάνεια του πάγκου. Ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε λεπτό φύλλο και βάζουμε στο κέντρο το μίγμα από την κολοκοτή. Κλείνουμε την μια άκρη με την άλλη για να γίνουν όπως το μισοφέγγαρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°c για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.