Περισσότερες λεπτομέρειες στην Αναζήτηση Υπεραγορών.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

baby shop first

Μπορεί στα ράφια των Υπεραγορών μας να υπάρχουν μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να εκδηλώνουμε σύνεση και πρακτικότητα όταν κάνουμε τις αγορές μας, έτσι δεν είναι;

Παράγοντες όπως διαθέσιμη γκάμα ενός είδους, η εταιρεία παραγωγής ή κατασκευής, η συσκευασία και, φυσικά, η τιμή, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνονται υπόψη, ώστε το καλάθι των αγορών μας να γεμίζει πάντοτε με την ποιότητα που αξίζει σε μας και την οικογένειά μας.

Αντλώντας, λοιπόν, από την πείρα μας, καθώς και από την ενόραση που έχουμε στα μυστικά της αγοράς, σκεφτήκαμε να συντάξουμε για σας ένα σύντομο και έξυπνο οδηγό αγορών!

Αλήθεια, πόσα από τα παρακάτω μυστικά έξυπνων αγορών ήδη γνωρίζετε;

Κάντε μια Λίστα με τα Πράγματα που Χρειάζεστε

 • Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε κάνοντας μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να ψωνίσετε. Θα σας βοηθήσει να κινηθείτε γρηγορότερα ανάμεσα στους διαδρόμους, καθώς και να κάνετε πιο οικονομικές αγορές! Πολύ θα βοηθήσει σε αυτό αν σκεφτείτε, σε γενικές γραμμές, τις υποχρεώσεις της εβδομάδας, καθώς και τα πιάτα που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε. Μην ξεχνάτε επίσης κάποια βασικά υλικά, όπως γάλα, αβγά, αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο κτλ.
 • Κάντε, επίσης, μια βόλτα στα δωμάτια του σπιτιού, το μπάνιο, το παιδικό δωμάτιο, την κουζίνα. Ίσως να θυμηθείτε κάτι που θέλατε να το αγοράσετε αλλά πάντοτε σας διαφεύγει όταν πηγαίνετε στο μάρκετ.
 • Μπορείτε μάλιστα να αναρτήσετε τη λίστα στο ψυγείο ή σε κάποιο άλλο σημείο στην κουζίνα σας, ώστε να το συμπληρώσετε με ό,τι χρειαστεί προτού ξεχυθείτε στους διαδρόμους μας.  

group purchases

Ομαδοποιήστε τις Αγορές σας

 • Ελέγξτε τη λίστα σας και, εφόσον ξέρετε τη διαρρύθμιση των προϊόντων στους διαδρόμους μας καλύτερα… κι από μας, ομαδοποιήστε τη λίστα σας ώστε να μετακινηθείτε γρήγορα και άνετα, ψωνίζοντας ό,τι χρειάζεστε με τη σειρά. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο, θα μειώσετε το άγχος και την πίεση και θα διασφαλίσετε πως δεν θα ξεχάσετε κάτι που χρειάζεστε.
 • Επίσης, ομαδοποιήστε τα όσα έχετε γράψει σε «απαραίτητα» και «μη απαραίτητα». Με τον τρόπο αυτό, αν βρείτε μια προσφορά σε κάτι απαραίτητο, μπορείτε να αφήσετε εκτός κάτι από τη δεύτερη ομάδα, ώστε να το αγοράσετε σε μεγαλύτερη ποσότητα και προνομιακή τιμή.

Αναζητήστε Πρώτα τις Προσφορές

 • Μόλις μπείτε στο κατάστημά μας, κι αν δεν είχατε από πριν την ευκαιρία να δείτε το διαφημιστικό μας φυλλάδιο, κάντε ένα γρήγορο πέρασμα από τους διαδρόμους, αναζητώντας για προσφορές.
 • Αν βρείτε μια προσφορά σε ένα ή περισσότερα προϊόντα που καταναλώνετε συχνά ή έστω τακτικά, ακόμη κι αν δεν είναι στη λίστα σας, καλό θα ήταν να το συμπεριλάβετε στις αγορές σας, σε ποσότητα φυσικά που δεν θα πιέσει ασφυκτικά τον προϋπολογισμό σας. Μακροπρόθεσμα, γλιτώνετε έτσι πολλά χρήματα!

buy vegetables

Κινηθείτε Σοφά Ανά Κατηγορία…

Ξεκινήστε Ψωνίζοντας τα «Απαραίτητα» της λίστας σας, κινούμενη ανά κατηγορία τροφίμων. Κάθε κατηγορία προϊόντων έχει, προφανώς και τα δικά της μυστικά. Δύο, όμως είναι οι σημαντικότερες, τα Αναλώσιμα (λαχανικά, φρούτα, κρεατικά, γαλακτοκομικά, σφολιατοειδή, ποτά και αναψυκτικά  κτλ.) και τα Χαρτικά & Απορρυπαντικά.

Όταν είστε το τμήμα των Αναλώσιμων …

 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σε βαθμό ωριμότητας που αρέσει στον δικό σας ουρανίσκο, παρατηρώντας το χρώμα, το άρωμα, την υφή (μην τα πολύ-ζουλάτε, όμως, από σεβασμό και για τους άλλους πελάτες!).
 • Ελέγξτε προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξης, ειδικά σε προϊόντα που είναι σε προσφορά! Όχι ότι θα βρείτε στα ράφια ποτέ κάτι ληγμένο, αλλά αν η ημερομηνία λήξης είναι σχετικά κοντινή, τότε αυτό θα σας βοηθήσει να διακρίνετε τι ποσότητα θα μπορείτε να καταναλώσετε σε αυτό το διάστημα, ώστε να μην αγοράσετε κάτι που δεν θα προλάβετε να απολαύσετε πριν λήξει.
 • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία είναι σε άριστη κατάσταση.
 • Όταν ελέγχετε τιμές, μη δείτε μόνο αυτή που ισχύει ανά τεμάχιο, αλλά και ανά κιλό! Αυτή είναι που αποκαλύπτει την πραγματική αξία του κάθε τροφίμου!

Όταν είστε το τμήμα χαρτικών και απορρυπαντικών…

 • Βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ τιμής και ποιότητας! Το φθηνότερο μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

 • Στα είδη όπως χαρτοπετσέτες, χαρτιά κουζίνας κτλ., μεγάλη σημασία έχει όχι μόνο ο αριθμός των φύλλων, αλλά και το βάρος ή το πάχος.

Έχοντας τις απλές αυτές συμβουλές κατά νου, θα κάνετε έξυπνες, οικονομικές και, το κυριότερες, ποιοτικές αγορές!

Νέα & Συνταγές

Συνταγές της Έλενας

Αυθεντικές συνταγές απο τη
Έλενα Παπαντωνίου.

Δείτε τις συνταγές

Λεωφόρος Ελλάδος 1
8020 Πάφος, Κύπρος

+357 26 936 600

[email protected]