Μια συνταγή από τον σεφ Σάββας Σάββα
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
- 100 μλ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 δέσμη φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 100 μλ ούζο
- 200 μλ νερό
- 1 ζωμό λαχανικών
- 6 δέσμες σπανάκι
- ½ δέσμη άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Παίρνουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι πάνω από το αλάτι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστούν για 2 με 3 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στο τηγάνι με τις σουπιές μαζί με το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους και να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το σπανάκι μαζί με το σπανάκι και το ζωμό λαχανικών και καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο