Υλικά
- 200 γρ χαλούμι τριμμένο - Διαλεκτό
- 200 γρ τυρί φέτα τριμμένη - Διαλεκτό
- 200 γρ τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο – Διαλεκτό
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό - Διαλεκτό
- 2 κουταλάκια μπεικιν πάουτερ – Διαλεκτό
- 180 ml ηλιανθέλαιο - Διαλεκτό
- 300 γρ αλεύρι φαρίνα – Διαλεκτό
- 4 αυγά – Φρεσκοδιαλεκτό
- 2 κουταλάκια ξηρό δυόσμο τριμμένο – Διαλεκτό
- 20 γρ σησάμι
Μέθοδος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς οC.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο χαλούμι, τη φέτα, το κεφαλοτύρι το σησάμι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα το ηλιανθέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 2 με 3 λεπτά.
Ενώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι και τα τυριά μαζί και μετά τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή σε ορθογώνιο ταψί φούρνου με λαδόκολλα στην βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.