Υλικά
- 400 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό – Φρεσκοδιαλεκτό
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 200 ml φρέσκα κρέμα
- 200 γρ κρεμώδες τυρί
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Ζάχαρη βανίλιας – Διαλεκτό
Για τη διακόσμηση
- Μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- Διάφορα φρούτα
Μέθοδος
Χτυπάμε στο μίξερ με μαχαίρια τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Τα αφαιρούμε από το μίξερ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Στο μίξερ με το εξάρτημα σύρμα προσθέτουμε τη φρέσκα κρέμα, το γιαούρτι, το κρεμώδες τυρί, το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμόνι και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα και να αφρατέψει.
Παίρνουμε τα ποτήρια του κρασιού ή του κοκτέιλ και βάζουμε στη βάση το μίγμα από τα μπισκότα, καλύπτουμε από πάνω με το μίγμα γιαουρτιού και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει. Βγάζουμε από το ψυγείο και διακοσμούμε με μαρμελάδα και φρούτα.