Υλικά
- Για το παγωτό:
- 1000 ml Φρέσκα κρέμα
- 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το μπισκότο:
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. άγλυκο κακάο
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις – Διαλεκτό
- 1/2 κ.γ. baking powder – Διαλεκτό
- 1/2 κ.γ. αλάτι – Διαλεκτό
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά – Φρεσκοδιαλεκτό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε σε δύο ορθογώνια ταψάκια αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180°C στον αέρα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5 λεπτά την φρέσκα κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτουμε μετά το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμη 10 δευτερόλεπτα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Απλώνουμε πάνω στο ένα μπισκότο σοκολάτας το μίγμα παγωτού και καλύπτουμε με το δεύτερο μπισκότο σοκολάτας. Παγώνουμε για 6 ώρες ή ένα βράδυ και μετά κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα παγωτά σάντουιτς με λιωμένη κουβερτούρα, πολύχρωμη τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.