GR
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά

  • 250 γρ νουντλς αυγού
  • 250 γρ κρέας (κοτόπουλο, βοδινό ή συνδυασμός των 2)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλυτζ. Σόγια σως
  • Λίγο ηλιανθέλαιο
  • Λίγο σησαμέλαιο

kinezika noodles

Διαδικασία

  • Σε ένα γουόκ ή τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρέας για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί.
  • Παράλληλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.
  • Όταν ψηθεί το κρέας ρίχνουμε και τα λαχανικά, κομμένα σε στικς, και το σκόρδο στο γουόκ και σωτάρουμε για πολύ λίγο – 3-4 λεπτά.
  • Σε αυτό το χρόνο ρίχνουμε τα νουντλς στο νερό να μαλακώσουν, και μετά στραγγίζουμε.
  • Ρίχνουμε και τα νουντλς στο τηγάνι, ανακατώνουμε, προσθέτουμε το σόγια σως και ανακατώνουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε τα νουντλς για άλλο 1 λεπτό. Αφαιρούμε από την φωτιά, και σερβίρουμε!

Συμβουλές

  • Στα κινέζικα νουντλς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά μας αρέσουν ή ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας – μανιταράκια, μπρόκολο, λάχανο, μίνι καλαμπόκι και ρίζες μπαμπού για παράδειγμα!
  • Επίσης, για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή/και καβουρδισμένο σησάμι!

Λεωφόρος Ελλάδος 1
8020 Πάφος, Κύπρος

+357 26 936 600

[email protected]