Υλικά
- 250 γρ νουντλς αυγού
- 250 γρ κρέας (κοτόπουλο, βοδινό ή συνδυασμός των 2)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 καρρότο
- 1 κρεμμύδι
- ½ φλυτζ. Σόγια σως
- Λίγο ηλιανθέλαιο
- Λίγο σησαμέλαιο
Διαδικασία
- Σε ένα γουόκ ή τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρέας για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί.
- Παράλληλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.
- Όταν ψηθεί το κρέας ρίχνουμε και τα λαχανικά, κομμένα σε στικς, και το σκόρδο στο γουόκ και σωτάρουμε για πολύ λίγο – 3-4 λεπτά.
- Σε αυτό το χρόνο ρίχνουμε τα νουντλς στο νερό να μαλακώσουν, και μετά στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε και τα νουντλς στο τηγάνι, ανακατώνουμε, προσθέτουμε το σόγια σως και ανακατώνουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε τα νουντλς για άλλο 1 λεπτό. Αφαιρούμε από την φωτιά, και σερβίρουμε!
Συμβουλές
- Στα κινέζικα νουντλς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά μας αρέσουν ή ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας – μανιταράκια, μπρόκολο, λάχανο, μίνι καλαμπόκι και ρίζες μπαμπού για παράδειγμα!
- Επίσης, για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή/και καβουρδισμένο σησάμι!