Υλικά
- 10-12 κνήμες ή/και μηροί κοτόπουλου
- ½ φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ/κι αλάτι
- 1 κ/κι πιπέρι
- 2 κ/κια πάπρικα
- 1 κ/κι σκόνη κάρυ
- 2 κ/κια ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
- 100γρ βούτηρο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
- Σε ένα πλαστικό σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τον ζωμό.
- Βάζουμε τον βούτηρο στο ταψί και στον φούρνο μέχρι να λιώσει.
- Τοποθετούμε στο σακουλάκι 3 κομμάτια κοτόπουλο την φορά, και κουνάμε μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί, και ψήνουμε για 30 λεπτά από την μια πλευρά, και ακόμη 15 από την άλλη.
- Tip: Για διαφορετικές γεύσεις, αλλάξτε το κάρυ με άλλα μπαχαρικά, όπως Cajun, σκόρδο σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη, και άλλα!