Υλικά
- 500γρ μακαρόνια
- 500γρ γαρίδες ακαθάριστες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 500γρ συμπυκνωμένη ντομάτα
- Λίγο ηλιέλαιο
- ½ φλυτζ. κόκκινο κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Τυρί νηστίσιμο ή φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κρατάμε τα κεφάλια στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο να τσιγαριστούν.
- Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 15’.
- Περιμένοντας την σάλτσα να δέσει βράζουμε τα μακαρόνια, για 2’ λιγότερα από τις οδηγίες του κατασκευαστή, μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες, ούτως ώστε να πάρουν όλη τους την γεύση. Κρατάμε μισό φλυτζάνι από το νερό τους και στραγγίζουμε.
- Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ψηθούν για όχι περισσότερο από 4’. Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια και τα μακαρόνια και ανακατώνουμε για 1’.
- Σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένο τυρί, και απολαμβάνουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα!