Υλικά
- ½ κιλό σολωμός φιλέτο
- 200 ml χυμός από πορτοκάλι
- 2 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ/κι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τον χυμό πορτοκάλι για 10 λεπτά μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύδι και το τζίντζερ.
- Στην συνέχεια, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε, πάνω σε πράσινη σαλάτα, την οποία περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το φαγητό και προεραιτικά, λίγο ελαιόλαδο!