Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • 2*200 γρ. Κονσέρβες τόνου
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα φλυτζάνι φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κουταλιές κάππαρη
  • 10 ελιές κομμένες (προεραιτικά)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγος ψιλοκομμένος μαιντανός
  • Αναρή ξερή ή παρμεζάνα τριμμένη

tuna pasta

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Για τη σάλτσα:
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον σκόρδο, και την κάππαρη. Αφού σωταριστούν για 1-2 λεπτά και βάζουμε και την ντομάτα. Αφού γίνει πιο πιχτή η σάλτσα, σε 5 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές, και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αναμυγνείουμε μαζί με τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τυρί και λίγο μαιντανό!

Λεωφόρος Ελλάδος 1
8020 Πάφος, Κύπρος

+357 26 936 600

[email protected]