Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- 2*200 γρ. Κονσέρβες τόνου
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα φλυτζάνι φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κουταλιές κάππαρη
- 10 ελιές κομμένες (προεραιτικά)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Λίγος ψιλοκομμένος μαιντανός
- Αναρή ξερή ή παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον σκόρδο, και την κάππαρη. Αφού σωταριστούν για 1-2 λεπτά και βάζουμε και την ντομάτα. Αφού γίνει πιο πιχτή η σάλτσα, σε 5 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές, και αλατοπιπερώνουμε.
- Αναμυγνείουμε μαζί με τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τυρί και λίγο μαιντανό!