Υλικά
- 2 κιλά χταπόδι (κατεψυγμένο)
- 1 φλυτζάνι κρασί (κόκκινο ξηρό)
- ¼ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτάλια ξύδι
- 4 κουτάλια κόλιανδρο ξερό (λεπτοαλεσμένο)
Για το σερβίρισμα
- Λίγος ψιλοκομμένος μαιντανός
- Αναρή ξερή ή παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
- Αφήνουμε το χταπόδι σε ένα τρυπητό δοχείο να ξεπαγώσει και να στεγνώσει καλά από το νερό. Έπειτα το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ξύδι και μετά το χταπόδι. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Με αυτό τον τρόπο θα φύγουν τα πολλά υγρά και θα παραμείνει μαλακό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε περίπου για μισή ώρα χωρίς καπάκι να βγουν και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αφού έχει περάσει η μισή ώρα και έχει μείνει με το λάδι του, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να τηγανιστεί.
- Μετά προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Έτοιμο για σερβίρισμα και καλή σας όρεξη!
- Συμβουλή: Δεν προσθέτουμε ποτέ αλάτι στο χταπόδι καθώς από μόνο του είναι πολύ αλμυρό!