GR
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι (κατεψυγμένο)
  • 1 φλυτζάνι κρασί (κόκκινο ξηρό)
  • ¼ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτάλια ξύδι
  • 4 κουτάλια κόλιανδρο ξερό (λεπτοαλεσμένο)

Για το σερβίρισμα

  • Λίγος ψιλοκομμένος μαιντανός
  • Αναρή ξερή ή παρμεζάνα τριμμένη

xtapodi krasato

Διαδικασία

  • Αφήνουμε το χταπόδι σε ένα τρυπητό δοχείο να ξεπαγώσει και να στεγνώσει καλά από το νερό. Έπειτα το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ξύδι και μετά το χταπόδι. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Με αυτό τον τρόπο θα φύγουν τα πολλά υγρά και θα παραμείνει μαλακό.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε περίπου για μισή ώρα χωρίς καπάκι να βγουν και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αφού έχει περάσει η μισή ώρα και έχει μείνει με το λάδι του, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να τηγανιστεί.
  • Μετά προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα και καλή σας όρεξη!
  • Συμβουλή: Δεν προσθέτουμε ποτέ αλάτι στο χταπόδι καθώς από μόνο του είναι πολύ αλμυρό!

Λεωφόρος Ελλάδος 1
8020 Πάφος, Κύπρος

+357 26 936 600

[email protected]