Υλικά
- 6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο μερίδες
- Αλάτι-πιπέρι
- Eλαιόλαδο
- 200ml ζωμό κοτόπουλου
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 2 φύλλα δάφνης
- χυμό από 3 λεμόνια
- 30 γρ. απαλή μουστάρδα
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
- Προσθέτουμε τον σκόρδο, την ρίγανη και την δάφνη και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για 2’ το σωτάρισμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί το φαγητό, για περίπου 30’.
- Τέλος, προσθέτουμε την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση ούτως ώστε να δέσει κάπως σάλτσα, και σερβίρουμε!