Υλικά
- 1 κιλό βοδινό κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε 50 ml γάλα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον σκόρδο ούτως ώστε να αποβάλουν την υγρασία. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
- Ακολούθως το πλάθουμε σε μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε σε στυλ αμερικάνικο burger σε άσπρο φραντζολάκι με λιωμένο τυρί, μαρούλι και bbq sauce ή σε ελληνικό με πατάτες και σαλάτα!