GR
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά

  • 3 τσιπούρες καθαρισμένες
  • 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό για σερβίρισμα
  • 7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
  • 7 κλωνάρια δενδρολίβανο κομμένο

tsipoura in

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Με αυτό το μείγμα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 30x40 εκ.
  • Από πάνω βάζουμε 3 φέτες λεμόνι και 3 φέτες τομάτας.
  • Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα ψάρια. Γεμίζουμε την κοιλιά τους με φέτες από λεμόνι και φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο.
  • Πάνω από τη στρώση με τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια και από πάνω τους τοποθετούμε τις τομάτες.
  • Ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο 180ο C για 50-60 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Νέα & Συνταγές

Λεωφόρος Ελλάδος 1
8020 Πάφος, Κύπρος

+357 26 936 600

[email protected]