Υλικά
- 3 τσιπούρες καθαρισμένες
- 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
- 2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- 100 ml λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό για σερβίρισμα
- 7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
- 7 κλωνάρια δενδρολίβανο κομμένο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Με αυτό το μείγμα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 30x40 εκ.
- Από πάνω βάζουμε 3 φέτες λεμόνι και 3 φέτες τομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα ψάρια. Γεμίζουμε την κοιλιά τους με φέτες από λεμόνι και φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο.
- Πάνω από τη στρώση με τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια και από πάνω τους τοποθετούμε τις τομάτες.
- Ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Ψήνουμε στον φούρνο 180ο C για 50-60 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.