Υλικά
- 3kg χοιρινό μερί
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 2 πορτοκάλια (το χυμό)
- 1 λεμόνι
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τις πατάτες
- 1½ κιλό μικρές πατάτες
- 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
- 2 πορτοκάλια (το χυμό)
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Βγάζουμε το χοιρινό από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε την επιφάνεια σε ρόμβους.
- Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο στο ταψί. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.
- Βάζουμε σε μπολ τις καθαρισμένες πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το χοιρινό με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια και να μελώσουν οι πατάτες.