GR
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Υλικά

  • 3kg χοιρινό μερί
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό)
  • 1 λεμόνι
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 1½ κιλό μικρές πατάτες
  • 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό)
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι

pork in

Διαδικασία

  • Βγάζουμε το χοιρινό από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε την επιφάνεια σε ρόμβους.
  • Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο στο ταψί. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.
  • Βάζουμε σε μπολ τις καθαρισμένες πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες.
  • Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το χοιρινό με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια και να μελώσουν οι πατάτες.

Λεωφόρος Ελλάδος 1
8020 Πάφος, Κύπρος

+357 26 936 600

[email protected]