о Найдите наши магазины

Поделиться в Facebook Поделиться в Twitter Поделиться в Linkedin

Μια συνταγή από τον σεφ Σάββας Σάββα

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
  • 100 μλ ελαιόλαδο
  •  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1 δέσμη φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  •  100 μλ ούζο
  •  200 μλ νερό
  •  1 ζωμό λαχανικών
  •  6 δέσμες σπανάκι
  • ½ δέσμη άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 Soupies me Spanaki Katsarolas

Μέθοδος

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Παίρνουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι πάνω από το αλάτι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστούν για 2 με 3 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και  το βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στο τηγάνι με τις σουπιές μαζί με το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους και να ροδίσουν.
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι μαζί με το σπανάκι και το ζωμό λαχανικών και καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο

 

New Project 27

10 Υπέροχες και Υγιεινές Συνταγές με ζυμαρικά που θα απολαύσετε εσείς και η οικογενεία σας, «eat healthy, eat pasta!»

Μάθετε περισσότερα

1, Ellados Avenue
8020 Paphos, Cyprus

+357 26 936 600

[email protected]