о Найдите наши магазины

Поделиться в Facebook Поделиться в Twitter Поделиться в Linkedin

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο - Διαλεκτό
  • 1 κ.γ. κουρκουμά - Διαλεκτό
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη - Διαλεκτό
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη - Διαλεκτό
  • ½ κ.γ. πιπέρι - Διαλεκτό
  • 2 κ.σ αλάτι - Διαλεκτό

Για την μαρινάδα

  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 ml γάλα
  • 2 αυγά - Φρεσκοδιαλεκτό

Για το Πανάρισμα

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις - Διαλεκτό 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ - Διαλεκτό

Για τη σαλάτα κόσλοου

  • 100 γρ. άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 μήλο πράσινο (granny smith) κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 50 ml ξύδι λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι

03 PHOTO 1

Μέθοδος

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το μείγμα κοτόπουλο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, το λευκό πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο κοτόπουλο το γάλα, τα αυγά, μια πρέζα αλάτι, τα δύο φύλλα δάφνης και τα 2/3 από το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε προηγουμένως. Ανακατεύουμε καλά και το μαρινάρουμε  για τουλάχιστον 2 ώρες ή για ένα βράδυ.
Το υπόλειπο μείγμα μπαχαρικών το φυλάμε για αργότερα.
Την επόμενη μέρα ή 2 ώρες αργότερα, βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμούς στον αέρα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών (που έχουμε φυλάξει) μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ (καλαμποκάλευρο) και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το μείγμα γάλακτος και τα τοποθετούμε στην επικάλυψη με το αλεύρι ένα-ένα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καλυφθεί κάθε κομμάτι με το μείγμα αλευριού.
Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια σχάρα και πάνω από ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) για περίπου 45 λεπτά. 

Για τη σαλάτα κόσλοου: Κόβουμε το κόκκινο και το λευκό λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το καρότο, κόβουμε σε λεπτές φέτες το σέλινο και το μήλο και τα βάζουμε όλα στο μπολ. Στο μπολ με τα λαχανικά προσθέτουμε τη μαγιονέζα μαζί με το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

New Project 27

10 Υπέροχες και Υγιεινές Συνταγές με ζυμαρικά που θα απολαύσετε εσείς και η οικογενεία σας, «eat healthy, eat pasta!»

Μάθετε περισσότερα

1, Ellados Avenue
8020 Paphos, Cyprus

+357 26 936 600

[email protected]