о Найдите наши магазины

Поделиться в Facebook Поделиться в Twitter Поделиться в Linkedin

Υλικά

Για την ζύμη πίτσας

  • 800 γρ. αλεύρι πίτσας – Διαλεκτό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. νωπή μαγιά ή 7 γρ. μαγιά στιγμιαία
  • 500 ml νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας (μαρινάρα ντομάτας)

  • 250 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβα – Διαλεκτό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 20 ml ελαιόλαδο – Διαλεκτό
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Για το τελείωμα

  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα – Διαλεκτό
  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 6-8 λεπτές φέτες προσούτο
  • Άγρια ρόκα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 20 ml ελαιόλαδο – Διαλεκτό
  • Διάφορα άλλα λαχανικά και αλλαντικά της αρεσκείας σας

spitiki pizza

Μέθοδος

Για την ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και με τον γάντζο ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε αργή ταχύτητα. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, αφαιρούμε από τον κάδο τη ζύμη και την βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα από πάνω και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλίτσες των 250 γρ., βάζουμε λίγο σιμιγδάλι στη βάση ενός ταψιού και βάζουμε τις μπαλίτσες από πάνω. Τις σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ σκεπασμένες να ξεκουραστούν.

Για την σάλτσα: Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί.

Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το ταψί με τις μπάλες από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα περίπου. Παίρνουμε την κάθε μπάλα και την βάζουμε σε ξύλινη επιφάνεια πασπαλισμένη με ψιλό σιμιγδάλι και την απλώνουμε με τα δάκτυλά μας σιγά-σιγά μέχρι να φτάσει σε διάμετρο τα 25 περίπου εκατοστά. Τη σηκώνουμε και την τοποθετούμε πάνω από την παλάμη του χεριού μας, τινάζοντάς την προκειμένου να γυρίζει γύρω-γύρω και να αρχίσει να κρέμεται ομοιόμορφα και να ανοίγει σε πλάτος.

Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε καλά πασπαλισμένη επιφάνεια με λεπτό σιμιγδάλι, και με ένα κουτάλι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας ελαφριά να πάει σε όλη την επιφάνεια της πίτσας (εκτός από την άκρη), προσθέτουμε λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω, τριμμένη μοτσαρέλα ή φρέσκα μοτσαρέλα και από πάνω ό,τι υλικά θέλουμε να έχουμε στην πίτσα μας.

Για το ψήσιμο πίτσας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε την πίτσα σε λαμαρίνα (μπορούμε να βάλουμε λίγο σιμιγδάλι από κάτω) και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 με 22 λεπτά.

New Project 27

10 Υπέροχες και Υγιεινές Συνταγές με ζυμαρικά που θα απολαύσετε εσείς και η οικογενεία σας, «eat healthy, eat pasta!»

Μάθετε περισσότερα

1, Ellados Avenue
8020 Paphos, Cyprus

+357 26 936 600

[email protected]