о Найдите наши магазины

Поделиться в Facebook Поделиться в Twitter Поделиться в Linkedin

Υλικά 

Για τα σουδάκια

100 γρ. βούτυρο ανάλατο

125 ml νερό

125 ml γάλα

1 πρέζα αλάτι – ΔΙΑΛΕΚΤΟ

1 κ.γ. ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ – ΔΙΑΛΕΚΤΟ

4 αυγά – ΦΡΕΣΚΟΔΙΑΛΕΚΤΟ

Για την κρέμα Σοκολάτας

1 λίτρο γάλα 

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ – ΔΙΑΛΕΚΤΟ

350 γρ. ζάχαρη  

100 γρ. κακάο             

Για το γέμισμα

200 γρ. σαντιγί (1 λίτρο φρέσκα κρέμα + 200 γρ. ζάχαρη άχνη)

 profiterol

Μέθοδος

Για τη ζύμη

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά για ακόμη ένα με δύο λεπτά, και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Βάζουμε τη ζύμη μας στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το εξάρτημα καρδία, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°c αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου και μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα του κορνέ και φτιάχνουμε μικρά ομοιόμορφα σουδάκια. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180°c (στον αέρα), για 20 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτας και τη σαντιγί

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει και να γίνει μια κρέμα σοκολάτας. Μετά βγάζουμε την κρέμα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την φρέσκα κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε στο τέλος λίγη-λίγη τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το στήσιμο.

Για το στήσιμο

Αφού ψηθούν τα σουδάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε το κάτω μέρος από το κάθε σουδάκι με τη σαντιγί.

Στρώνουμε τα σουδάκια με τη σαντιγί σε κάθε ποτήρι που θα σερβίρουμε, καλύπτουμε με την κρέμα κακάο, γαρνίρουμε με σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας και σερβίρουμε.

 

Μέθοδος

Παίρνουμε το κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο και το στήθος κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα πολύ καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες (μπορούμε να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ και να το μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα). Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο, και το ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Στην συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Για το στήσιμο

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις ελληνικές πίττες με λίγο αλάτι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές σε μέτρια φωτιά. Αφού είναι έτοιμες οι ελληνικές πίττες τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Κόβουμε την ντομάτα, το αγγουράκι, το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια.

Κόβουμε το γύρο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε τον γύρο από επάνω από τις ελληνικές πίττες και από επάνω προσθέτουμε την Σαλάτα και σερβίρουμε.

New Project 27

10 Υπέροχες και Υγιεινές Συνταγές με ζυμαρικά που θα απολαύσετε εσείς και η οικογενεία σας, «eat healthy, eat pasta!»

Μάθετε περισσότερα

1, Ellados Avenue
8020 Paphos, Cyprus

+357 26 936 600

[email protected]