Υλικά
- 2 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Διαλεκτό
- 2 κλωναράκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο - Διαλεκτό
- 200 γρ. πουργούρι – Διαλεκτό
- 200 ml νερό
- 6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ροδέλες
- 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα – Φρεσκοδιαλεκτό
- Θαλασσινό αλάτι – Διαλεκτό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι – Διαλεκτό
Για το ταψί:
- 200 γρ. ψιλοκομμένη σάλτσα ντομάτας
- 100 ml ούζο – Διαλεκτό
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Διαλεκτό
- Θαλασσινό αλάτι – Διαλεκτό
Πουρέ λιαστής πιπεριάς Φλωρίνης :
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε βαζάκι
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Διαλεκτό
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη – Διαλεκτό
- Θαλασσινό αλάτι – Διαλεκτό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι – Διαλεκτό
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρoυμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το πουργούρι και μετά από λίγο το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα από το πουργούρι από το άνοιγμα της πλευράς των πλοκαμιών. Προσέχουμε να μην ξεχειλίσουν και να τα παραγεμίσουμε, γιατί το πουργούρι θα φουσκώσει και άλλο στο ψήσιμο και θα σκάσουν τα καλαμάρια. Κλείνουμε το κάθε άνοιγμα με δύο οδοντογλυφίδες με πλοκάμια μπροστά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
Για το στήσιμο
Βάζουμε στο πιάτο πουρέ λιαστής πιπεριάς Φλωρίνης, και από επάνω λίγη από τη γέμιση και πιο πάνω τα γεμιστά καλαμάρια και γαρνίρουμε με λίγη φρέσκα σαλάτα και ελαιόλαδο.με το δεύτερο μπισκότο σοκολάτας. Παγώνουμε για 6 ώρες ή ένα βράδυ και μετά κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα παγωτά σάντουιτς με λιωμένη κουβερτούρα, πολύχρωμη τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.